Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Csokis-karamellás körte torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótához: 15 dkg liszt 15 dkg cukor 15 dkg étcsoki 10 dkg vaj 4 tojás fél csomag sütőpor csipetnyi só Körtés krémhez: 1 üveg körte befőtt (vagy 4 érett körte) 1,5 dl körtelé (ha nem befőttből csináljuk, akkor 100 %-os körtelé) 1 csomag vaníliás pudingpor A fehér csokis krémhez: 1 dl habtejszín 1 dl […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
MiniNoemi
Beküldte: 2016.04.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • csipetnyi só

Körtés krémhez:

  • 1 üveg körte befőtt (vagy 4 érett körte)
  • 1,5 dl körtelé (ha nem befőttből csináljuk, akkor 100 %-os körtelé)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A fehér csokis krémhez:

  • 1 dl habtejszín
  • 1 dl körtelé
  • 20 dkg fehér csoki

A karamell szószhoz:

  • 12,5 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 75 ml habtejszín
  • 2,5 dkg vaj
  • csipet só
  • 2-3 körte


Elkészítése:

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral. A csokit a vajjal gőz felett összeolvasztjuk, majd a tojásos-cukros keverékhez csorgatjuk és jól elkeverjük. A fehérjéket habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és sót, majd a habba forgatjuk felváltva a csokis keverékkel. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!

Egy 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában hűtjük ki, majd 4 lapba vágjuk.

Körtés krém:

A körtét pürésítjük, elkeverjük csomómentesre a körtelével és a pudingporral, majd kevergetve sűrű krémmé főzzük. Teljesen kihűtjük.

Fehér csokis krém:

A tejszínt és a körtelevet felforrósítjuk, majd ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a felaprított csokit, és addig keverjük, míg elolvad benne. Ezt is kihűtjük, majd habverővel kihabosítjuk.

Karamell szósz:

A cukrot elkeverjük a vízzel és addig melegítjük, míg a cukorból karamell nem lesz. Langyosan belekeverjük a vajat és a tejszínt. A körtét megpucoljuk, felaprítjuk, majd a karamellbe forgatjuk.

Betöltés:

Az első piskótalapra rákenjük a körtés krém felét, erre helyezzük a második lapot, amit megkenünk  a csokis krémmel. Mehet rá a harmadik lap, rá pedig a maradék körtés krém és az utolsó lappal befedjük. A karamell szószból a körtéket a torta tetejére tesszük, majd a tortát leöntjük a maradék szósszal.

[box style=”info”]Saját találmány! 🙂 Csodás fehér csokoládé találkozása a zamatos körtével és a kellemesen selymes karamell szósszal… ezt nem lehet leírni, ezt meg kell kóstolni!! :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
MiniNoemi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is