Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dl tejföl
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliáscukor
- 2 dl olaj
- 1 púpos evőkanál szódabikarbóna
- 1 citrom leve, héja
- 1 kg magozott meggy
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral jó habosra keverem, azután a szódabikarbónával elkevert lisztet a tejföllel felváltva belevegyítem, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, citrom levét és héját, valamint az olajat.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, beleforgatom a tésztába, legvégén pedig a meggyet és az apróra vágott csokit keverem bele.
Az egész masszát ( jó sűrűnek kell lennie) kikent gáztepsibe öntöm és kb. 1 óra alatt készre sütöm 180 fokos sütőben. (Tűpróba: ha a beleszúrt hústűre, kötőtűre, hurkapálcára, fogpiszkálóra – épp mi van kéznél – nem ragad a massza, kész!)

