Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 35 dkg finomliszt 17 dkg olvasztott vaj 1,5 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 1 tk szódabikarbóna 4 tojás 15 dkg cukor 3 dkg mák 1 alma 37 dkg magozott meggy 2 ek citromlé 2 ek porcukor Elkészítése: Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a citromlével meglocsoljuk. A tojásokat a cukorral […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
herta
Beküldte: 2016.03.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 17 dkg olvasztott vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg mák
  • 1 alma
  • 37 dkg magozott meggy
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek porcukor


Elkészítése:

Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a citromlével meglocsoljuk.

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk puha vajat, majd felváltva a tejet és a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük az lereszelt almát, a másikba pedig a mákot.

Egy koszorúformát kikenünk vajjal és beszórjuk liszttel. Beleöntjük az almás tésztát, majd a tetejére ráöntjük a mákosat. A magozott meggyet elosztjuk a tetején.

180 fokos sütőbe téve tűpróbáig sütjük (kb. 45-50 perc).

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
herta
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is