Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Túrós palacsinta vaníliás tejföllel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Palacsinta: 25 dkg liszt 4 tojás 3 dl tej 1 csipet só 1 ek cukor 1,5 dl szénsavas ásványvíz 5 dkg olvasztott vaj 2,5 dkg élesztő Töltelék: 25 dkg túró 2 ek tejföl 1 citrom reszelt héja 2 ek porcukor (ízlés szerint) 2 tk fahéj (ízlés szerint) 1 csomag vaníliás cukor 1 nagy pohár […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Veronica
Beküldte: 2016.04.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 2 ek tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek porcukor (ízlés szerint)
  • 2 tk fahéj (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 ek porcukor
  • 1 rúd vanília


Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit robotgéppel alaposan kikeverjük (az élesztőt csak morzsoljuk bele, nem szükséges felfuttatni). Hagyjuk pihenni legalább 1 órán át. Ha nagyon sűrű lenne, hígítsuk fel vízzel.

Olajjal kikent palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.

A túrót villával törjük át, keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorra, fahéjjal és 2-3 ek tejföllel, valamint a citrom lereszelt héjával.

A nagy pohár tejfölt keverjük el a 2 ek porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.

A kisült palacsintákat töltsük meg a túrós krémmel, majd locsoljuk meg a tejfölös mártással.

[box style=”info”]Ha szeretjük, akkor a krémbe apróra vágott őszibarackot is tehetünk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is