Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Csirkemell

Szárnyas receptek

Zöldségágyon sült csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, fél csontos csirkemell 4-5 db krumpli 2 db alma 2 db sárgarépa fűszerek: só,bors,őrölt kömény zöld fűszerek:kakukkfű,majoránna 2 tk mustár 2+1 ek olívaolaj 1 dl húsleves, vagy zöldségalaplé Elkészítése: Megmossuk a combokat, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Egy tálba tesszük a mustárt, a két evőkanál olívaolajat, frissen őrölt borsot adunk hozzá,majd összekeverjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2016.04.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb, fél csontos csirkemell
  • 4-5 db krumpli
  • 2 db alma
  • 2 db sárgarépa
  • fűszerek: só,bors,őrölt kömény
  • zöld fűszerek:kakukkfű,majoránna
  • 2 tk mustár
  • 2+1 ek olívaolaj
  • 1 dl húsleves, vagy zöldségalaplé


Elkészítése:

Megmossuk a combokat, majd papírtörlővel szárazra töröljük.

Egy tálba tesszük a mustárt, a két evőkanál olívaolajat, frissen őrölt borsot adunk hozzá,majd összekeverjük. Beleforgatjuk a combokat.

Frissen tartó fóliával letakarjuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Nálam egy éjszaka volt a pácban.

Másnap megpucoljuk a zöldségeket, az almát héjastól cikkekre vágjuk.

Kiolajazzuk a tepsit,belerakjuk a krumpli és a sárgarépa darabokat, sózzuk, meghintjük őrölt köménnyel.

Elővesszük a csirkét, sózzuk, meghintjük majoránnával(nekem volt zöld majoránnám,de ha ez nincs akkor szárazzal), a combok közé rakunk egy-egy szál kakukkfüvet, köré rakjuk az almát.

Ráöntünk egy dl csirkehúslevest és lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Közben meglocsoljuk, ha szükség még öntünk rá húslevest,vagy vizet.

Kb. 50 perc múlva levesszük a perc múlva levesszük a fóliát és rápirítunk a csirkére. Amikor az egyik oldala megpirult fordítsuk meg.

A zöldségkörettel kínáljuk. Hidegen is nagyon finom,ízletes a csirkecomb.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
[box style=”info”]

Tipp:- a csirke bőrét lehúzhatjuk a sütés előtt, azzal csökken a kalória tartalom.
– zöld fűszerek változtathatóak.
Nagy előnye, hogy együtt sül a köret a csirkével.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is