Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Habcsókos-kakaós kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg finomliszt 3/4 tk só 3 dkg friss élesztő 2 dl tej 0,5 dl víz 10 dkg olvasztott vaj 3 tojássárgája Habcsók: 3 tojásfehérje 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor csipetnyi só instant kakaópor ízlés szerint 1 tojás (kenéshez) Elkészítése: Az élesztőt egy kevés cukros tejben elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sóval […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2016.04.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 3/4 tk só
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl víz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 tojássárgája

Habcsók:

  • 3 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • instant kakaópor ízlés szerint
  • 1 tojás (kenéshez)


Elkészítése:

Az élesztőt egy kevés cukros tejben elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük az élesztős tejet, a tojások sárgáját, a többi folyadékot és az olvasztott (nem forró!) vajat is hozzákeverjük. Összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A tojások fehérjét a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral habbá verjük.

A megkelt tésztát kettéosztjuk és egyenként kb. 2 mm vastagra kinyújtjuk. Az egyik tésztára kenjük a tojáshab felét és megszórjuk az instant kakaóval. A tésztát feltekerjük, és késsel hosszában kettévágjuk. A két részt összetekerjük úgy, hogy a vágás, a tojásfehérje mindig felül legyen.

A kalácsot sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott tepsire helyezzük. 30 percig kelesztjük még meleg helyen, majd tojással megkenjük, és 180 fokos sütőben megsütjük. A másik felével is így járunk el.

[box style=”info”]Kakaópor helyett használhatunk kókuszreszeléket is, vagy reszelt almával elkeverjük a felvert tojásfehérjét, és ezzel kenjük meg a lapot.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is