Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Borzas tőkehalszelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 nagy alaszkai tőkehalfilé (60 dkg) 1 kk só 0,5 kk őrölt bors 1 kk házi fokhagymakrém 3 ek liszt a forgatáshoz olaj a sütéshez Bundához: 4 nagyobb szem krumpli 2 nagyobb tojás 1 púpos kk só 0,5 kk őrölt bors 1 púpos tk házi fokhagymakrém 2 púpos ek liszt Elkészítése: A halat hagyjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.04.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 nagy alaszkai tőkehalfilé (60 dkg)
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 3 ek liszt a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez

Bundához:

  • 4 nagyobb szem krumpli
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 púpos kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 púpos tk házi fokhagymakrém
  • 2 púpos ek liszt


Elkészítése:

A halat hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni, a vizet leöntjük alóla és papírtörlővel kicsit megtörölgetjük. (Én kettévágtam mindegyiket, így 6 kisebb szeletet kaptam.)

Meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).

A bundához a krumplikat megtisztítjuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, fokhagymakrémmel, a liszttel.

Egy tányérba lisztet szórunk a forgatáshoz.

Egy serpenyőben kb. ujjnyi magasan olajat forrósítunk.

Fogunk egy hal szeletet, amit megforgatunk a lisztben, majd a tenyerünkbe fogjuk és az egyik oldalára simítunk annyi krumplis masszát, ami befedi, majd ezzel a résszel lefelé óvatosan az olajba engedjük.

Azonnal befedjük a felső, lisztes oldalát is a bundával. Közepes lángon addig sütjük, míg szép barnára pirul a bunda, majd egy szilikon lapát segítségével óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Ezt a műveletet minden egyes szelettel elvégezzük.

Melegen, azonnal kínáljuk.

[box style=”info”]Nagyon ritkán fogyasztunk halat, nem is tudom miért. Legutóbbi vásárlásunk alkalmával beszereztünk egy csomag fagyasztott alaszkai tőkehalat. Sokat vívódtam, hogy milyen módon kerüljön az asztalra. Aztán úgy döntöttem, hogy lapcsánka bundába bújtatom. Végül egy kívül kellemesen ropogós, belül pedig puha halszeletet kaptunk, amihez párolt rizs és csalamádé készült.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is