Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 sonka/hátsó csülök 1 babérlevél 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 5 szem fekete bors 1 csipet köménymag 6 tojás 3 szál újhagyma 3 nagyobb koktél paradicsom 3 tk túró csipet só bors köménymag 1 tk vaj Elkészítése: A sonkát/csülköt este beáztatjuk. Másnap egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2016.04.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 sonka/hátsó csülök
  • 1 babérlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szem fekete bors
  • 1 csipet köménymag
  • 6 tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 3 nagyobb koktél paradicsom
  • 3 tk túró
  • csipet só
  • bors
  • köménymag
  • 1 tk vaj


Elkészítése:

A sonkát/csülköt este beáztatjuk. Másnap egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe tesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, borsot, köménymagot, babérlevelet.

Lassú tűzön főzzük annyi órát, ahány kilós a hús. Ha megfőtt, a vízben hagyjuk kihűlni, mert így nem szárad ki.

A tojásokat a sonka levében keményre főzzük. Ha megfőtt, hideg vízbe kiszedjük, mert így könnyebben lejön a héja.

Paradicsom tulipánok készítése:

A paradicsomok tetejét keresztbe vágjuk be a feléig. Egy kiskanállal szedjük ki óvatosan a belsejét. A paradicsom alsó részét egy éles késsel vájjuk ki, hogy az újhagyma beleférjen.

A túrót a sóval, borssal, köménymaggal és az olvasztott vajjal kikeverjük, majd egy kiskanál segítségével beletöltjük a paradicsomokba. Igazgassuk bele, majd az újhagymát helyezzük a paradicsomok végébe.

Egy szép ünnepi tálcára tesszük a csülköt, a tojásokat és a gyönyörű paradicsom tulipánokat, és várjuk a vendégeket!

[box style=”info”]Egy kis kreativitás és máris ugyanabból az ételből egy egészen mást ízvilágot és látványt hozunk ki.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is