Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött paprika

Töltött paprika

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, pirospaprikát, sót, borsot, és a megmosott rizst. A tölteni való paprikát megmossuk és kicsumázzuk. A húsos masszát beletöltjük. Kuktába 2 dl hideg vizet teszünk, és belerakjuk a betöltött paprikákat. Hozzáadjuk a gerezdekre vágott paradicsomot is. Lezárjuk, és forrástól számított 20-30 percet főzzük. Ez alatt elkészítjük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.10.

Hozzávalók

Elkészítése

A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, pirospaprikát, sót, borsot, és a megmosott rizst. A tölteni való paprikát megmossuk és kicsumázzuk. A húsos masszát beletöltjük.

Kuktába 2 dl hideg vizet teszünk, és belerakjuk a betöltött paprikákat. Hozzáadjuk a gerezdekre vágott paradicsomot is. Lezárjuk, és forrástól számított 20-30 percet főzzük. Ez alatt elkészítjük a paradicsommártást.

4 evőkanál olajból és 2 csapott evőkanál lisztből világos rántást készítünk. Megsózzuk a rántást (nehogy csomós legyen), és hideg vízzel hígított paradicsomlével felöntjük. Sózzuk, édesítjük, és sűrű mártássá főzzük.

Ha a paprikák megfőttek, áttesszük őket a szószba, felöntjük a főzőlével is, és felforraljuk. Ha kell, ízesítsük utána! Sós burgonyával vagy friss házikenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is