Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Sajtkrémes-sonkás csirkeszelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 nagy csirkemellfilé szelet 1 kk sült csirke fűszersó 12 dkg vékony sonka szelet 2 dl tejföl 1 tömlős sajtkrém (nálam tejszínes) 1 nagy csipet só 1 kis csipet őrölt bors 15 dkg trappista sajt Elkészítése: A húst alaposan megtisztítjuk és vékonyra klopfoljuk. Meghintjük fűszersóval. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és belefektetjük a szeleteket. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.04.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 nagy csirkemellfilé szelet
  • 1 kk sült csirke fűszersó
  • 12 dkg vékony sonka szelet
  • 2 dl tejföl
  • 1 tömlős sajtkrém (nálam tejszínes)
  • 1 nagy csipet só
  • 1 kis csipet őrölt bors
  • 15 dkg trappista sajt


Elkészítése:

A húst alaposan megtisztítjuk és vékonyra klopfoljuk. Meghintjük fűszersóval.

Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és belefektetjük a szeleteket.

Befedjük sonkával.

A tejfölt a sajtkémmel, a sóval, borssal simára keverjük, és a húsokra kenjük.

Bőven megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe toljuk lefedve, ahol 200 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a hús megpuhul. (Nálam ez kb. 40 perc volt.)

Ezután a fedőt eltávolítjuk, és szép pirosra pirítjuk. (Kb. 20 perc alatt.)

Melegen kínáljuk.

[box style=”info”]Tanácstalanul álltam egy adag csirkehús felett és azon törtem a fejemet, hogy milyen formában készüljön belőle egy laktató fogás a család számára. Aztán bekukkantottam a hűtőszekrénybe és felhasználtam azt, amit ott találtam. Sajtot, sonkát, tejfölt és egy tömlős sajtkrémet.
Kínálhatjuk habos krumplipüré vagy petrezselymes rizs társaságában, de egy friss zöldségekből álló salátával is remek ebéd vagy vacsora.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is