Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Gundel palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Palacsintához: 35 dkg liszt 2 db tojás 4 ek étolaj 1,5 dl tej 1,5 dl szóda csipet só Töltelék: 25 dkg darált dió 15 dkg kristálycukor Csokiöntet: 1 dl víz 2 ek kristálycukor 1 ek kakaópor 1 tk vanília kivonat 1/2 tábla ét tortabevonó Elkészítése: A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2016.04.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

Palacsintához:

  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 ek étolaj
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl szóda
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor

Csokiöntet:

  • 1 dl víz
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1/2 tábla ét tortabevonó


Elkészítése:

A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával (buborékos ásványvízzel) hígítjuk.

Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben megsütjük a palacsintákat.

A töltelékhez összekeverjük a diót a cukorral és mindegyik palacsintát vastagon megszórjuk vele.

Négybe hajtjuk és egy lapos tálra vagy tálcára tesszük.

Az öntethez felfőzzük a vizet a cukorral, a kakaóporral és a vanília kivonattal, majd elzárjuk a lángot és belekeverjük a fél tábla tortabevonót.

Miután kihűlt, sűrű öntetszerű állaga lesz és tálaláskor meglocsoljuk vele a palacsintákat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is