Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 tojássárgája 5 ek étolaj 1 ek mustár 1 gerezd fokhagyma 1 kk bors 0,5 citrom leve 1 ek Worchestershire szósz ízlés szerint só 1 ek reszelt parmezán 1 csirkemellfilé só bors 1 római saláta ízlés szerint olívaolaj 10 dkg reszelt parmezán sajt pirított fokhagymás kenyér kocka Elkészítése: A tojássárgáját a mustárral alaposan elkeverjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
scarlett69
Beküldte: 2016.04.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • 5 ek étolaj
  • 1 ek mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk bors
  • 0,5 citrom leve
  • 1 ek Worchestershire szósz
  • ízlés szerint só
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 1 csirkemellfilé
  • bors
  • 1 római saláta
  • ízlés szerint olívaolaj
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • pirított fokhagymás kenyér kocka


Elkészítése:

A tojássárgáját a mustárral alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban kb. 5-6 evőkanál étolajat adagolunk hozzá folyamatosan kevergetve egy habverővel.

A zúzott fokhagymát, a sót, a fehér borsot és egy evőkanálnyi reszelt parmezánt is hozzákeverünk az öntethez. Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük, hogy egy világosabb és kicsit hígabb krémet kapjunk. Végül egy 1 ek Worchestershire szósszal és kevés sóval ízesítjük.

A csirkemellet felcsíkozzuk, sóval, borssal fűszerezzük és egy serpenyőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

Összeállítjuk a salátát: a római salátát leveleire bonjuk, átöblítjük és leitatjuk a levelekről a nedvességet. Kanállal, vagy egy ecsettel megkenjük a leveleket a kész Cézár-öntettel, rápakoljuk a felszeletelt csirkemellet, megszórjuk a pirított pirított kenyér kockával, parmezán sajtot forgácsolunk a tetejére, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, végül egy kis fekete borsot szórunk rá.

[box style=”info”]A parmezánt mi nem igazán szeretjük, trappista sajtot használtam, de parmezánnal lenne az igazi.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is