Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg liszt 2 kk só 1 dl tej 3 dkg friss élesztő 2 tojássárgája 2 dl tejföl 25 dkg margarin 1 tojás felverve (kenéshez) Elkészítése: Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe belemorzsoljuk és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szórjuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.04.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 1 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás felverve (kenéshez)


Elkészítése:

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe belemorzsoljuk és hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba szórjuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a tojások sárgáját és elkezdjük összedolgozni. Fokozatosan adagoljuk hozzá az olvasztott, de nem forró margarint. Alaposan kidagasztjuk. Ha picit ragacsos lenne a tészta, akkor lisztezett felületen átdolgozzuk.

Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. A pogácsáknál szokásos módon kétszer, 15 perces pihentetések közbeiktatásával hajtogatjuk.
Ezután ujjnyi vastagra (kb. 1,5 cm) nyújtjuk és egy éles késsel becsíkozzuk.

Közepes pogácsaszaggatóval (6 cm) kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk. Letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik. Ez kb. 20-25 perc.

A tetejét lekenjük a tojással.

180 fokon hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Van úgy, hogy pogácsát kell sütni, mert azt enne az ember lánya. Akkor igenis elő kell venni a nyújtófát és nekilátni. Ez egy roppant finom, puha pogácsa. Nem nehéz, csak a hajtogatás, ami picit meghosszabbítja az elkészítését. De megéri, mindenképpen. Remek útravaló :-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is