Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 22 dkg puha vaj (valódi dán vaj) 10 dkg kristálycukor 1 tojás 1 citrom reszelt héja és leve Kenéshez: 1 üveg (2,5-3 dl) házi sárgabaracklekvár Tetejére: 20 dkg nádcukor 3 nagy tojás 15 dkg darált dió 1 csomag vaníliás cukor csipet só dióbél a díszítéshez Elkészítése: A tészta […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2016.04.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 22 dkg puha vaj (valódi dán vaj)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Kenéshez:

  • 1 üveg (2,5-3 dl) házi sárgabaracklekvár

Tetejére:

  • 20 dkg nádcukor
  • 3 nagy tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • dióbél a díszítéshez


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk és félretesszük.

A 3 tojássárgáját a nádcukorral habosra verjük. A tojások fehérjét a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A diót a nádcukros masszába forgatjuk, majd hozzáadjuk apránként a keményre vert fehérjét is, és laza mozdulatokkal simára keverjük.

A tészta 2/3-ad részét enyhén lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.

A lekvárral vastagon megkenjük, majd a diós habot egyenletesen elsimítjuk rajta. A maradék tésztából rudakat formálunk és a tészta tetejét berácsozzuk vele.

Dióbéllel díszítjük és előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

Kihűlés után szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is