Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg finomliszt 40 dkg puha vaj 20 dkg porcukor 2 egész tojás 2 csomag vaníliás cukor 1 nagy csipet só 1 citrom reszelt héja Tetejére: 1 tojásfehérje 2 marék dió feldarabolva 1 ek vaníliás cukor Töltelék: csipkebogyólekvár sárgabarackdzsem Elkészítése: A lisztet elkeverjük a porcukorral, a csipet sóval és hozzáadjuk a vajat. Elmorzsoljuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
32 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2016.04.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 egész tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • 2 marék dió feldarabolva
  • 1 ek vaníliás cukor

Töltelék:

  • csipkebogyólekvár
  • sárgabarackdzsem


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a porcukorral, a csipet sóval és hozzáadjuk a vajat. Elmorzsoljuk a liszttel, majd mehet bele a többi hozzávaló is és alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe fél órát pihenni.

A lehűlt tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Minden második tészta közepére lyukat szaggatunk és ezeknek a tetejét lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk cukros dióval.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral ragasszunk össze egy teli és egy lyukas linzert.

Fémdobozban sokáig tárolhatjuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is