Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 karalábé 20 darált hús 10 dkg rizs 2 tk só 1 tk bors 1 kis fej vöröshagyma 1 tojás 1 ek liszt 1 dl tejföl Elkészítése: A karalábéknak a belsejét karalábévájóval kivájjuk. A rizst előfőzzük, kihűtjük. A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a sót, a tojást, a borsot, a pirospaprikát, az apró kockára […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2016.04.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 karalábé
  • 20 darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 2 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl


Elkészítése:

A karalábéknak a belsejét karalábévájóval kivájjuk. A rizst előfőzzük, kihűtjük.

A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a sót, a tojást, a borsot, a pirospaprikát, az apró kockára vágott vöröshagymát és alaposan összekeverjük. Az így kapott masszával megtöltjük a karalábékat.

Egy lábasba beletesszük a kivájt karalábéforgácsokat és ráültetjük a megtöltött karalábékat. Felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje a töltött karalábékat, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön ressre főzzük.

Kivesszük a megfőtt töltött karalábékat a vízből és behabarjuk az alaplevet: a lisztet a tejfölt és az alapléből egy merőkanálnyit csomómentesre keverünk visszaöntjük az alaplébe és besűrítjük. Összeforraljuk, és visszatesszük a karalábékat mártásba.

[box style=”info”]A töltött karalábé a tavasz hírnöke, finom friss és üde ízvilága van.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is