Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Fűszerkeverékek

Darált medvehagyma (pesto alap)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 db 0,25 l-es üveghez 3 nagy csokor medvehagyma 3 ek só 6 ek extra szűz olívaolaj Elkészítése: A medvehagymát alaposan megmossuk és konyharuhára szétterítve lecsepegtetjük. Húsdarálón (nagy lyukú tárcsával) ledaráljuk. Hozzáadjunk 3 ek sót és 4 ek olívaolajat, majd jól összekeverjük. Kisebb üvegekbe töltjük és 1-1 ek olívaolajat teszünk a medvehagyma pép tetejére. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
pontycomb
Beküldte: 2016.04.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

2 db 0,25 l-es üveghez

  • 3 nagy csokor medvehagyma
  • 3 ek só
  • 6 ek extra szűz olívaolaj


Elkészítése:

A medvehagymát alaposan megmossuk és konyharuhára szétterítve lecsepegtetjük. Húsdarálón (nagy lyukú tárcsával) ledaráljuk. Hozzáadjunk 3 ek sót és 4 ek olívaolajat, majd jól összekeverjük.

Kisebb üvegekbe töltjük és 1-1 ek olívaolajat teszünk a medvehagyma pép tetejére.

Az üvegeket fedéllel lezárjuk és hűtőszekrényben tárolva nagyon sokáig eltartható. Egy igen kitűnő pesto alapot kapunk, amit számtalan módon felhasználhatunk.

[box style=”info”]Pl: Sült húsok tetejére, kőrözött túróhoz, szendvicsekre, fasírthoz/vagdalthoz ízesítésnek, leveles hajtogatott pogácsákba, krémlevesekhez és ízlés szerint végtelen a fantázia! :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Olasz Évszak: Tavasz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is