Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 7 egész tojás 15 dkg cukor 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 késhegynyi szódabikarbóna 2 ek kakaópor 11 ek víz 2 ek olaj Krém: 2 csomag vaníliás pudingpor 3 csomag vaníliás cukor 6 dl tej Teteje: 4-5 dl habtejszín csokidara Elkészítése: Tészta készítése: A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2016.04.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 7 egész tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 ek kakaópor
  • 11 ek víz
  • 2 ek olaj

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl tej

Teteje:

  • 4-5 dl habtejszín
  • csokidara


Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet, majd a vizet és az olajat. Alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, kb. 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Amíg sül, a tojásfehérjékből verjünk kemény habot.

A pudingot a vaníliás cukorral és kb. 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is és lassú tűzön sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről és óvatosan elkeverjük benne a felvert tojásfehérje habot.

A kihűlt tészta tetejére kenjük a pudingos krémet, majd erre rásimítjuk a kemény habbá vert tejszínt. Díszítésként megszórjuk csokidarával.

Tegyük hűtőbe néhány órára, majd kockákra vágva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is