Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés belsőség

Sertés receptek

Zöldborsós sertásmáj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg sertésmáj 2 nagyobb fej hagyma kb. 20 dkg zöldborsó (fagyasztott) 1 ek őrölt pirospaprika 1 kk majoránna só bors néhány ek olaj Elkészítése: A májat csíkokra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, néhány percig pároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával (annyival hogy szép, sötét színe legyen). Elkeverjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
scarlett69
Beküldte: 2016.04.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésmáj
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • kb. 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 kk majoránna
  • bors
  • néhány ek olaj


Elkészítése:

A májat csíkokra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, néhány percig pároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával (annyival hogy szép, sötét színe legyen). Elkeverjük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat és egy kevés vízzel felöntjük.

Borssal és majoránnával ízesítjük, és fedő alatt főzzük.

Amikor a máj már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és addig főzzük, amíg minden puha nem lesz. A fedőt levesszük, és ha még lenne alatta víz, magasabb lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen be nem sűrűsödik.

Utólag sózzuk.

Burgonyapürével, és ecetes almapaprikával kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is