Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Zöldséges ételek

Spenótos-sajtos töltött krumpli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli ( 20-23 dkg darabonként) só őrölt bors kb. 35-40 dkg spenót 1 zöld hagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek olívaolaj 4-5 koktél paradicsom 3-4  szárított paradicsom 15 dkg sajt vegyesen (trappista, mozzarella, zöld fűszeres kecskesajt – ez utóbbi a kevesebb) 1 tk kókuszzsír Elkészítése: A krumplikat jól megmossuk, majd enyhén sós, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2016.04.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb krumpli ( 20-23 dkg darabonként)
  • őrölt bors
  • kb. 35-40 dkg spenót
  • 1 zöld hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 4-5 koktél paradicsom
  • 3-4  szárított paradicsom
  • 15 dkg sajt vegyesen (trappista, mozzarella, zöld fűszeres kecskesajt – ez utóbbi a kevesebb)
  • 1 tk kókuszzsír


Elkészítése:

A krumplikat jól megmossuk, majd enyhén sós, bő vízben megfőzzük (kb. 20-25 perc).

Közben a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, lerázzuk róla a vizet.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és felvágjuk.

Egy serpenyőben felforrósítunk egy ek olívaolajat, beletesszük a kókuszzsírt, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot és fedő alatt, többször átforgatva 3-4 percig pároljuk, majd élénk tűzön elfőzzük a levét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A paradicsomokat megmossuk és kettőbe vágjuk, a trappista sajtot lereszeljük.

Kikenünk egy kerámia sütőedényt olajjal.

A krumplit leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Kettészeljük, aljukból levágunk egy szeletkét (azt megeheti a háziasszony, én nagyon szeretem), hogy ne billegjenek, azután a sütőedénybe helyezzük őket, és megsózzuk. Tetejükre púpozzuk a spenótot, megszórjuk az apróra vágott aszalt paradicsommal, végül belenyomkodjuk a kecskesajt darabokat, mozzarella golyókat, rátesszük a félbevágott paradicsomot, meghintjük a trappista sajttal, a tetejére locsoljuk a megmaradt egy evőkanál olívaolajat és 200 fokos sütőbe tesszük.

Addig sütjük, amíg a sajt a spenót tetejére olvad (15-20 perc).

[box style=”info”]Bármilyen sajtot használhatunk. Ha valaki tartalmasabb ételre vágyik tehet a tetejére bacont is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is