Elkészítése
Hozzávalók:
- 11 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 1,5 tk sütőpor
- csipetnyi só
- 2,5 dl joghurt/tejföl
Töltelék:
- 4 alma
- 2 tk fahéj
- 10 dkg dió
- 10 dkg (barna) cukor
Elkészítése:
Töltelék előkészítése:
Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.
Tészta készítése:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is.
Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék.
180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

