Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Leves receptek

Alföldi gulyásleves galuskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg sertés tarja (csont nélkül) 1 szál sárgarépa 1 szál zöldség 10 dkg zeller gumó 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál (mangalica) zsír 1 teáskanál köménymag 1 teáskanál őrölt bors 2 evőkanál pirospaprika 1 tojás 2 evőkanál liszt 2 krumpli 2 zeller szár 1 csokor petrezselyemzöld 1 paradicsom 1 TV paprika […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2016.04.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertés tarja (csont nélkül)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 10 dkg zeller gumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál (mangalica) zsír
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 krumpli
  • 2 zeller szár
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 paradicsom
  • 1 TV paprika


Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd egyforma kockákra felaprítjuk. A húst is hasonló méretű kockára vágjuk.

A zsírt feltesszük melegedni, majd az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd hozzáadjuk a fokhagymát tovább pároljuk és következik a kockára vágott hús.

Addig dinszteljük, amíg majdnem zsírjára sül.Ezután rátesszük a szintén kockára vágott zöldségeket és együtt pároljuk tovább. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, majd rászórjuk a pirospaprikát és felengedjük 2 l vízzel.

Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a zeller szárat és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön főzzük.

Amíg fő a gulyásleves elkészítjük a galuskát. A tojást villával felverjük és hozzáadjuk a lisztet összekeverjük, lágy galuska tésztát készítünk.

Amikor a leves már majdnem megfőtt, akkor (egy vágódeszkára kiborítjuk a galuska tésztát) egy kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A mikor feljönnek a galuskák a leves tetejére és megnőnek akkor elkészült a finom gulyásleves.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is