Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 450 g túró
- 450 g tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 6 tojás sárgája
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 0,5 dl citromlé
- 1 dl-es pohárral mazsola
Tetejére:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- reszelt csoki
Elkészítése:
A tészta összeállítása előtt legalább fél órával beáztatom a mazsolát langyos vízbe.
A kukoricalisztet összekeverem az 1 dl meleg tejjel, majd hozzáadom a tejfölt, olajat, citromlét, a 6 tojás sárgáját.
Ha jól összekevertük, akkor hozzáöntjük a cukrokat, a sütőport, a mazsolát és a túrót.
Ezeket alaposan elkeverjük és beleöntjük a olajjal kikent és kukoricaliszttel megszórt tepsibe.
Előmelegített sütőben világos barna tetejűre sütjük.
Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, és a megsült tésztára tesszük. Utána igény szerint csokit reszelünk a tetejére.

