Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Bakonyi sertéstokány laskagombával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg sertés comb vagy lapocka 30 dkg laskagomba 15 dkg húsos füstölt szalonna 2 fej vöröshagyma 2 dl tejföl 2 ek finomliszt 1 csapott ek pirospaprika őrölt fekete bors só Elkészítése: A sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk […]

Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Kautz Jozsef
Beküldte: 2016.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés comb vagy lapocka
  • 30 dkg laskagomba
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • őrölt fekete bors


Elkészítése:

A sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk.

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Ha félig megpuhult rátesszük a gombát.

Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Nyáron szoktam beletenni 1-1 szem paprikát és paradicsomot is.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó, szarvacska / tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is