Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához
- 25 dkg csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
- 12 dkg vaj
- 6 dkg nyírfacukor
- 2 tojássárga
- 1 dl tejföl
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- reszelt citromhéj
A túrókrémhez
- 25 dkg túró
- 10 dkg nyírfacukor
- citromhéj
- 1 tojás
- 3 kanál tejföl
Elkészítése:
Gyúrd jól össze a tésztát, ha ragad, akkor rakj hozzá mindig egy picit még a lisztből, ezt már nem mértem.
Könnyű, lágy tészta legyen és vedd ketté, majd nyújtsd ki vékonyra. Nem lesz vastag a tésztája, lehet,hogy még szakadni is fog, ezért bánj vele óvatosan.
Ezután vajaz ki egy kisebb tepsit és szórd meg pici liszttel, alulra jöhet az egyik kinyújtott tészta. Keverd össze a túrót villával a keverőtálban, majd öntsd rá a tésztára.
Utána jöhet a másik kinyújtott tészta a tetejére. Villával szurkáld meg, kend meg tejjel a tetejét. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. félórát süsd.


