Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyés sütik

Krémes sütik

Mákos, diós sütik

Sütemény receptek

Diós, gesztenyés sütemény vaníliás krémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 24×39 cm-es tepsihez: 6 db tojás 20 dkg vaj 20 dkg porcukor 6 ek finomliszt ½ csg sütőpor 25 dkg gesztenyepüré ½ fiola rumaroma 10 dkg apróra vágott dió A krémhez: 6 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 25 dkg vaj 10 dkg cukor A tetejére: 15 dkg csokoládé 1 ek […]

Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 adag
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

24×39 cm-es tepsihez:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 6 ek finomliszt
  • ½ csg sütőpor
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • ½ fiola rumaroma
  • 10 dkg apróra vágott dió

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj


Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.

A gesztenyepürével, rumaromával tovább keverjük. Hozzáadjuk a apróra vágott diót, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és gyengéden egy fakanállal bele forgatjuk a masszába.

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és a tészta masszát bele tesszük,elsimítjuk.

190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

A krém készítés:

A tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük, majd sűrűre felfőzzük. Kihűtjük és a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt tésztalapra simítjuk a krémet.

A bevonat készítés:

A hozzávalókat mikróban felolvasztottam, majd simára kevertem.

A krémre csurgattam, elsimítottam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is