Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Narancsos tejberizses torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A piskótához: 7 tojás 1,5 dl víz 40 g édesítőszer 37,5 dkg liszt 1 kk sütőpor 1,5 dl víz Töltelékhez: 50 g málnalekvár 500 ml rostos narancslé 10 dkg kerekszemű rizs 10 g édesítőszer 10 levél lapzselatin 800 g habtejszín Elkészítése: A tojásokat és a vizet egy mérőkancsóba tesszük, együtt 6 dl-nek kell lennie, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 7 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 40 g édesítőszer
  • 37,5 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1,5 dl víz

Töltelékhez:

  • 50 g málnalekvár
  • 500 ml rostos narancslé
  • 10 dkg kerekszemű rizs
  • 10 g édesítőszer
  • 10 levél lapzselatin
  • 800 g habtejszín


Elkészítése:

A tojásokat és a vizet egy mérőkancsóba tesszük, együtt 6 dl-nek kell lennie, majd habosra keverjük a cukorral. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Vízzel lazítjuk a tésztát. Ki ajazott, lisztezett, 24 cm-es formában, előmelegített sütőben két lapot sütünk a masszából.

Miközben a lapok hűlnek a narancslevet, a rizst és a cukrot közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kézzel kinyomkodjuk és a meleg narancsos tejberizsben óvatosan, kevergetés mellett feloldjuk. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, 600 g tejszínt keményre verünk és beleforgatjuk.

Az egyik lapot egy süteményes tálra fektetjük, a lekvárral megkenjük. Körbevesszük egy tortagyűrűvel vagy a kapcsos forma szélével. A krémet a gyűrűben lévő alsó lapra öntjük és elsimítjuk. A másik lappal lefedjük és hűtőbe tesszük kb 2 órára. Ez idő alatt a krém megdermed.

A maradék tejszínt keményre verjük és a torta oldalán és tetején elkenjük. Ízlés szerint díszítjük!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is