Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Káposztás egytálételek

Székely káposzta (Lőrinci)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg lapocka 2 kg szálas, savanyú káposzta 3 közepes fej vöröshagyma 50 dkg füstölt dagadó széle 30 dkg gersli (árpagyöngy) 3 babérlevél 1 ek fekete bors (egész) 2 ek pirospaprika őrölt 1 ek ételízesítő 3 ek púpos zsír Elkészítése: A húst és a hagymát felkockázzuk. A káposzta ha nagyon savanyú, akkor átmossuk, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
adamsandorarpad
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg lapocka
  • 2 kg szálas, savanyú káposzta
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 50 dkg füstölt dagadó széle
  • 30 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 3 babérlevél
  • 1 ek fekete bors (egész)
  • 2 ek pirospaprika őrölt
  • 1 ek ételízesítő
  • 3 ek púpos zsír


Elkészítése:

A húst és a hagymát felkockázzuk.

A káposzta ha nagyon savanyú, akkor átmossuk, majd kinyomkodjuk a levét.

Zsíron üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, a káposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, belerakjuk a szemes borsot, babérlevelet, ételízesítőt és a füstölt húst.

Ha a hús félig megpuhult, akkor belerakjuka gerslit, elkeverjük és az egészet puhára főzzük. Ha szükséges öntünk még alá vizet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is