Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Medvehagyma mártás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb csokor medvehagyma 3 dl tej 2 dl főzőtejszín (20%-os) 1 púpozott tk liszt só őrölt fehér bors 1 tk ételízesítő 5 dkg vaj Elkészítése: A medvehagymát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel vékony csíkokra. A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a medvehagymát, és pároljuk pár percig hogy kissé összeessen. […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
KGizi
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csokor medvehagyma
  • 3 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 púpozott tk liszt
  • őrölt fehér bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 5 dkg vaj


Elkészítése:

A medvehagymát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel vékony csíkokra.

A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a medvehagymát, és pároljuk pár percig hogy kissé összeessen.

Ezután öntsük fel a tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és pár perc alatt főzzük puhára.

Amikor a medvehagyma puhára főtt, szórjuk meg a liszttel, majd botmixerrel pépesítsük.

Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a tejszínt, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a mártás kellően besűrűsödjön.

Közben enyhén sós vízben főzzük puhára a felkockázott krumpli, majd szűrjük le és tálalásig tartsuk melegen.

Pár darab tojást főzzünk keményre, hideg vízben hűtsük ki, majd pedig pucoljuk meg.

Tálaláskor szedjük tányérba a medvehagyma mártást, majd kanalazzuk rá a főtt krumplit, helyezzük rá a felszeletelt főtt tojás, és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is