Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Harcsapaprikás túrós csuszával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg harcsafilé (kb 4 szelet) só bors pirospaprika liszt az elősütéshez és a habaráshoz 1 paprika 1 paradicsom 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 7 dl tejföl 50 dkg túró 30 dkg házi kockatészta 20 dkg füstölt szalonna A kockatésztához: 3 tojás 30 dkg liszt Elkészítése: A kockatészta elkészítése: A lisztet beleszitáljuk egy […]

Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg harcsafilé (kb 4 szelet)
  • bors
  • pirospaprika
  • liszt az elősütéshez és a habaráshoz
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 7 dl tejföl
  • 50 dkg túró
  • 30 dkg házi kockatészta
  • 20 dkg füstölt szalonna

A kockatésztához:

  • 3 tojás
  • 30 dkg liszt


Elkészítése:

A kockatészta elkészítése:

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, majd beleöntjük a szobahőmérsékletű tojásokat és jól összedolgozzuk. Ha nem állna, össze egy pici vizet rakunk hozzá, de óvatosan, nehogy nagyon lágy legyen a tészta.

Akkor jó a tészta, ha leválik a kézről és apró hólyagocskákkal lesz tele. Két részre osztjuk, lefóliázzuk és kb 30 percre a hűtőbe tesszük.

Belisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, majd éles késsel kb 1,5 cm -es csíkokat vágunk, amelyeket még keresztben is feldarabolunk( kb 1,5*1,5 cm-es kockákra). Szétszórjuk a deszkán és 1 órán át hagyjuk száradni.

A harcsapaprikás elkészítése:

A halat daraboljuk fel, alaposan sózzuk be és forgassuk bele lisztbe. A szalonnát vágjuk apró kockákra, süssük meg, majd a pörcöket szedjük ki belőle.

A halat ebben a szalonnazsírban süsük meg hirtelen. Ezután vegyük ki a harcsadarabokat és tegyük félre őket.

A szalonnazsírt öntsük át egy nagyobb lábasba. A felaprított vöröshagymát dinszteljük meg benne, majd szórjunk rá kevés pirospaprikát. Ezután öntsük fel kevés vízzel, adjuk hozzá a szeletekre vágott paradicsomot, a paprikát és a gerezd fokhagymát, tegyük bele a harcsadarabokat, szórjuk meg borssal. Nagyjából 20-25 perc alatt főzzük készre.

Vegyük ki a halszeleteket a paprikásból, hogy a habarást hozzá tudjuk keverni. 5 dl tejfölhöz tegyünk két evőkanálnyi lisztet, és keverjük csomómentesre. Ezután a harcsát tegyük vissza és főzzük fel így az egészet.

A kockatésztát sós vízben főzzük puhára. Amikor kész, szűrjük le, keverjük össze a 2 dl tejföllel és a túróval, kevés sóval.

Szórjuk rá a szalonna pörcöt, amit félretettünk és tálaljuk a harcsapaprikással.
[box style=”info”]Az elkészítési idő akkor 2 óra 20 perc, ha nem csináljuk meg előre a kockatésztát! Amennyiben előre elkészítettük vagy készen vásárolt tésztával készítjük akkor az elkészítési idő kb 90 perc!
Az előre elkészített tésztát egy zacskóban tároljuk, ha kell, csak előkapjuk. )[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is