Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Lazac tésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1000 g vadlazacfilé 100 g prágai sonka 200 g gombakonzerv 500 g tejszín 475 g tejföl 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1/2 db szár zeller 2 ek étolaj só durvára őrölt színes bors 2 ek étolaj só 400 g Nonnezzaglia Ai 5 Sapori ( olasz tészta) Elkészítése: A filéket sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.A […]

Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
molnarbela55
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1000 g vadlazacfilé
  • 100 g prágai sonka
  • 200 g gombakonzerv
  • 500 g tejszín
  • 475 g tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db szár zeller
  • 2 ek étolaj
  • durvára őrölt színes bors
  • 2 ek étolaj
  • 400 g Nonnezzaglia Ai 5 Sapori ( olasz tészta)


Elkészítése:

A filéket sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.A hagymákat megtisztítjuk és apróra összevágjuk.

A szár zellert alaposan megmossuk, ezután uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A sonkaszeleteket felkockázzuk. A konzerv levét leöntjük.

Egy serpenyőben 2 ek olajon megpároljuk a hagymákat, zellert, sonkát és gombát.

Hozzáadjuk a tejfölt és tejszínt, ezt jól összeforraljuk, így egy sűrű szószt kapunk.

A szószt leturmixoljuk. A hal mindkét oldalát meggrillezzük, kb. 5-5 percig.

Közben bő sós, olajos vízben megfőzzük a tésztát, ezt is 4-5 percig. Ezután tálaljuk.

[box style=”info”]A tésztát az egy baráti családtól kaptam. A tészták színezése nem mesterséges színező anyaggal van megoldva, hanem növényekből kivont festékkel(spenót, cékla,sárgarépa stb). Aki csak megkóstolta, mindenki dicsérte ezt a kreációt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
molnarbela55
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is