Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött káposzta

Lőrinci töltött káposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg darált hús (lapocka, dagadó) 0,5 kg rizs vagy gersli (árpagyöngy) 2-3 db nagy fej vöröshagyma 1 kk só 1 kk ételízesítő 1 kk őrölt bors 1 kk majoránna 10-15 db savanyú káposztalevél (haraszt) 0,5 kg savanyú apró káposzta 3 ek (evőkanál) zsír 2 db nagydoboz, sűrített paradicsom 1 kg oldalas (nem szentírás) 3 ek pirospaprika Elkészítése: A húst […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
adamsandorarpad
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús (lapocka, dagadó)
  • 0,5 kg rizs vagy gersli (árpagyöngy)
  • 2-3 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk majoránna
  • 10-15 db savanyú káposztalevél (haraszt)
  • 0,5 kg savanyú apró káposzta
  • 3 ek (evőkanál) zsír
  • 2 db nagydoboz, sűrített paradicsom
  • 1 kg oldalas (nem szentírás)
  • 3 ek pirospaprika


Elkészítése:

A húst ledaráljuk, majd hozzáadjuk a rizst és a fűszereket.

A hagymát apró kockákra vágjuk, egy kevés zsíron megdinszteljük, hozzákeverjük a pirospaprikát és a húshoz adjuk.

Alaposan összedolgozzuk, ízlés szerint ízesítjük, majd a levelekbe csavarjuk úgy, hogy ne tudjon a levélből kifordulni.

Megfelelő nagyságú fazékba rakjuk, a következő sorrendben: Alulra egy sor kicsavart apró káposzta, mely közé szálasra vágott vöröshagymát keverjük és megszórjuk ételízesítővel. Erre jönnek az oldalas darabok, majd a megtöltött káposzta levelek. Ezt leöntjük sűrített paradicsommal, majd egy újabb sor apró káposzta, oldalas és töltött káposzta következik.

Ráöntjük a maradék paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd 1-1,5 óra alatt puhára főzzük.

Tálaláskor, tejfölt kínálunk hozzá!

[box style=”info”]Maradék füstölt szalonna bőrkét bele szoktam főzni. Ha kevesebb a haraszt, mint a töltelék akkor gombócokat formázok, és tálcára rakva, lefagyasztom, majd nylon zacskóba tárolom felhasználásig a mélyhűtőbe (pl. húsgombóc paradicsommártásba).[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is