Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Zöldborsó pörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg zöldborsó 2 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 10 dkg margarin 0,5 mk őrölt kömény 1 mk őrölt fekete bors 1ek őrölt pirospaprika 1 ek ételízesítő 4-5 db virsli (vagy főzőkolbász) ízlés szerint só a legvégén Elkészítése: A hagymát megpucolom és leöblítem. Leitatom, majd apró kockákra vágom. A virslit megmosom, és felkarikázom. A margarinból, hagymából, és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
adamsandorarpad
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg margarin
  • 0,5 mk őrölt kömény
  • 1 mk őrölt fekete bors
  • 1ek őrölt pirospaprika
  • 1 ek ételízesítő
  • 4-5 db virsli (vagy főzőkolbász)
  • ízlés szerint só a legvégén


Elkészítése:

A hagymát megpucolom és leöblítem. Leitatom, majd apró kockákra vágom.

A virslit megmosom, és felkarikázom. A margarinból, hagymából, és a fűszerekből, paprika nélkül pörkölt alapot készítek.

A pörkölt alapon a zöldborsót megdinsztelem, szórok rá egy csipet lisztet, amivel tovább dinsztelem, nagyon kevés ideig.

Majd a pirospaprika rászórása után, felengedem annyi vízzel hogy ellepje, beleteszem a felkarikázott virslit és “zsírjára” főzöm.

Nokedlival vagy tarhonyával tálalom.

[box style=”info”]Ha nincs otthon virsli, vagy főzőkolbász akkor esetlegesen maradék pörköltet is hozzá szoktam keverni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is