Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Karalábélevélbe töltött húsgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 7-8 karalábélevél 500 g darált hús 2 gerezd fokhagyma fél bögre rizs ízlés szerint só ízlés szerint bors 2 fej vöröshagyma 1 tojás fél liter paradicsomlé cukor víz liszt étolaj Elkészítése: A húsgombócokat elkészítjük. Összegyúrjuk a húst, a rizst a fűszerekkel és a tojással, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát. A karalábéleveleket […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 7-8 karalábélevél
  • 500 g darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél bögre rizs
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • fél liter paradicsomlé
  • cukor
  • víz
  • liszt
  • étolaj


Elkészítése:

A húsgombócokat elkészítjük. Összegyúrjuk a húst, a rizst a fűszerekkel és a tojással, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát.

A karalábéleveleket megmossuk, megtöltjük a húsgombócokkal, rátekerjük és fazékba annyi vízbe rakjuk, hogy éppen ellepje és megsózzuk a vizet is, majd készre főzzük.

Közben készítünk egy lágy paradicsomszószt mellé, amit ízlés szerint cukrozunk meg. Pici olajba egy kanál lisztet rakunk és amikor zsemleszínűre pirult ráöntjük a paradicsomlevet és cukrozzuk ízlés szerint.

A készre főtt karalábélevélbe töltött húsgombócokat kiszedjük egy tányérra és mellé szedjük a paradicsomszószt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is