Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Csíkos, narancsos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 15 dkg cukor 20 dkg puha vaj 12 dkg liszt 8 dkg étkezési keményítő 1/2 cs sütőpor 2 ek kakaópor csipet só 1/2 narancs reszelt héja Krém: 3 dl narancslé 1 cs tejszínízű pudingpor 15 dkg vaj 8-10 dkg porcukor 1/2 narancs reszelt héja Csokimáz: 1 cs ét tortabevonó Elkészítése: A […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • csipet só
  • 1/2 narancs reszelt héja

Krém:

  • 3 dl narancslé
  • 1 cs tejszínízű pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 8-10 dkg porcukor
  • 1/2 narancs reszelt héja

Csokimáz:

  • 1 cs ét tortabevonó


Elkészítése:

A sütőt állítsuk grill fokozatra. Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába terítsünk sütőpapírt, az oldalát pedig vajazzuk és lisztezzük ki.

A tojást válasszuk ketté. A sárgákat keverjük habosra a cukorral és a vajjal. A lisztet szitáljuk össze a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd keverjük össze a tojásos masszával.

A fehérjét egy csipet sóval verjük közepesen lágy habbá, pár kanállal tegyünk a masszához és határozott mozdulatokkal keverjük össze. Ezután lazán forgassuk össze a többi tojáshabbal. Ezután a masszát osszuk kétfelé és az egyik feléhez adjuk hozzá a narancshéjat, a másik feléhez pedig a kakaóport.

Simítsuk a narancsos massza 1/4-ét a formába és süssük 4 percig. Eztán 2 percig hagyjuk hűlni, majd simítsuk rá a csokoládés massza szintén 1/4-ét és süssük ismét 4 percig. Addig folytassuk a sütést, amíg az összes massza el nem fogy. Ha megsültek a rétegek, hagyjuk piskótát a formában kihűlni.

A krémhez elkészítjük a pudingot a narancslével. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal. Ízesítjük narancshéjjal és bekenjük vele a torta tetejét és az oldalát. Hűtőbe tesszük dermedni.

A tortabevonót gőz felett felmelegítjük, majd rácsorgatjuk a torta tetejére, egy kenőkéssel elkenjük úgy, hogy az oldalára is lecsorogjon és tetszés szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is