Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Húsgolyók spagettivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg darált marhahús 1 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 ek zabpehely egy-egy csokor petrezselyemzöld és zeller zöld 1 db tojás 2 tk házi paprikakrém 1 doboz paradicsomlé( 350 ml) 2 ek olívaolaj 1 púpozott ek tönkölybúza liszt 3-4 szelet paprika só, bors 1 tk cukor (vagy édesítőszer) 5 dkg reszelt parmezán Elkészítése: […]

Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
birosari
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zabpehely
  • egy-egy csokor petrezselyemzöld és zeller zöld
  • 1 db tojás
  • 2 tk házi paprikakrém
  • 1 doboz paradicsomlé( 350 ml)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 púpozott ek tönkölybúza liszt
  • 3-4 szelet paprika
  • só, bors
  • 1 tk cukor (vagy édesítőszer)
  • 5 dkg reszelt parmezán


Elkészítése:

Először elkészítjük a húsgombócokat. A hagyma felét nagyon apróra vágjuk.

A reszelő durva fokozatán lereszeljük a megpucolt sárgarépát.

Egy ek. olívaolajat teszünk a serpenyőbe ebbe belerakjuk a hagymát és a reszelt sárgarépát. Meghintjük sóval folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük, kb 2-3 perc.

Felaprítunk egy csokor petrezselymet, és zeller zöldet. Ennek a felét ráhintjük a megdinsztelt hagymás-répára.

Egy tálba rakjuk a darát húst , hozzáadjuk a zabpelyhet, feltörünk egy tojást ( én külön pohárba szoktam a tojást tenni,majd hozzáadni), beletesszük a megdinsztelt hagymás-répát, ízesítjük paprika krémmel, kis sóval, frissen őrölt borssal.

Nedves kézzel jól összegyúrjuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk és egy tányérra rakjuk. Jó , ha korábban elkészítjük és betesszük a hűtőbe egy-két órára ,akkor összeérnek az ízek.

Egy lábasba beletesszük a paradicsom sűrítményt, hígítjuk ugyanannyi vízzel , izésítjük zeller zölddel, a fél hagymával ( én kiszoktam a hagymát dobni belőle), néhány szelet paprikával, sózzuk.

Amikor felforr belerakjuk a kis gombócokat és megfőzzük. Kb. 20 perc.

Közben a lábasban amiben a hagymát dinszteltük korábban olívaolajat teszünk, erre rárakjuk a lisztet és világos rántást készítünk. Egy pohár hideg vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a gombócokhoz és összeforraljuk.

Máris tálalhatjuk.

Én sós vízben megfőzött spagettivel tálaltam. A tetejét gazdagon meghintettem petrezselyemzölddel, illetve parmezánnal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

[box style=”info”]Készíthető sertéshússal, vagy darált pulykahússal. Ha nincs paprikakrém,lehet fűszerpaprikát beletenni.
A sárgarépát mindenképpen javasolom belerakni,mert a kellemes íze mellett egy kis zöldségfélét is adunk a húsgombóchoz.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is