Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Lapcsánka bundás csirkenyárs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy pár csirkemell filé 0,5 kk só 0,5 kk őrölt bors 2 púpos ek liszt a forgatáshoz olaj bőven a sütéshez Bundához: 2 közepes krumpli 2 nagyobb tojás 4 púpos ek liszt 4 ek tej 1 csapott kk só 1 púpos tk házi fokhagymakrém Elkészítése: A megtisztított csirkemelleket kb. 2,5*2,5 cm-es kockára vágjuk […]

Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy pár csirkemell filé
  • 0,5 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 2 púpos ek liszt a forgatáshoz
  • olaj bőven a sütéshez

Bundához:

  • 2 közepes krumpli
  • 2 nagyobb tojás
  • 4 púpos ek liszt
  • 4 ek tej
  • 1 csapott kk só
  • 1 púpos tk házi fokhagymakrém


Elkészítése:

A megtisztított csirkemelleket kb. 2,5*2,5 cm-es kockára vágjuk és meghintjük sóval, borssal, jól összeforgatjuk.

Kettétört saslikpálcára húzzuk.

Egy tányérba szórjuk a lisztet a forgatáshoz.

A bundához a krumplikat sajtreszelőn lereszeljük, elkeverjük a tojásokkal, sóval, fokhagymakrémmel.

Beleszórjuk a lisztet és a tejjel lazítjuk.

Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk.

A nyársakat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában. A tésztát egy kicsit rákanalazzuk, hogy picit vastagabb legyen rajta a bunda.

A forró olajban közepes hőmérsékleten minden oldalát szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

[box style=”info”]Amikor az ebédhez a húst megvettem, még nem tudtam pontosan, hogy milyen formában kerül majd az asztalra. Aztán kezembe került pár krumpli és így már jött is az ötlet, hogy bundás legyen, mégpedig lapcsánka bundás.
Ebből a csirkéből nekem 8 nyárs lett, amihez köretként most csak friss zöldségeket és csalamádét fogyasztottunk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is