Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 tojás 30 dkg rétesliszt 5 dkg margarin 2 dl tej 2 dkg élesztő csipet só nyírfacukor 400 g túró nyírfaporcukor Elkészítése: Az élesztőt megfuttatjuk a meleg tejben a nyírfacukorral és hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd az olvasztott margarint. Jól összedolgozzuk és 40 percig kelesztjük. A túróhoz ízlés szerint nyírfacukrot adunk és […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 30 dkg rétesliszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • nyírfacukor
  • 400 g túró
  • nyírfaporcukor


Elkészítése:

Az élesztőt megfuttatjuk a meleg tejben a nyírfacukorral és hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd az olvasztott margarint.

Jól összedolgozzuk és 40 percig kelesztjük. A túróhoz ízlés szerint nyírfacukrot adunk és egy tojást. Villával összedolgozzuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kockára vágjuk. Ezeket a kockákat fogjuk egymásra pakolni,közé túrót rakunk.

A széleit összenyomkodjuk,majd kézzel körbe forgatva kör alakokat formálunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon, kb 10 percet sütjük.

A tetejét tejjel kenjük meg mielőtt berakjuk és egyszer a sütés felénél is, ez puhítja a tésztát. Amikor készen van szórjuk meg nyírfaporcukorral.

[box style=”info”]Készítheted cukorral és porcukorral is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is