Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cukkini
- 1 darabka salátahagyma
- 2 dl víz
- só, bors, delikát
- 1 közepes fakanálnyi zsír
- 1 ek liszt
- 0,5 – 1 dl laktózmentes tej
Elkészítése:
A hagymákat felaprózzuk és kevés zsíron megdinszteljük, majd öntünk rá pici vizet, fűszerezzük (főzés közben megkóstolhatjuk, hogy elég-e a fűszerezés) és egy kicsit úgy is pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és répát, összekeverjük a hagymával és vízzel felöntjük. Csupán annyival, ami éppen csak, hogy ellepi vagy nem is lepi el teljesen…
Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor liszttel besűrítjük a főzeléket.
A főzőlevéből merünk egy kicsit, adunk hozzá tejet és simára keverjük a liszttel. Ezt beletesszük a főzelékbe és készre forraljuk.


