Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 duci gerezd fokhagyma
- 2 közepes szem krumpli
- 2 ek zsír
- 1 ek liszt
- 5-6 dl víz
- só, bors, delikát (ízlés szerint)
- 1/2-1 dl főzőtejszín
- sajt, pirítós
Elkészítése:
A felkarikázott fokhagymát kevés zsíron megfuttatjuk. Liszttel megszórjuk, összekeverjük, majd beletesszük a felkockázott krumplit és felöntjük vízzel. Ha kezd forrni, sóval, borssal és delikáttal ízesítjük.
Amikor a krumpli szinte megpuhult, öntünk hozzá tejszínt és készre forraljuk. Botmixerrel pürésítjük.
A tányér aljára kevés (füstölt) reszelt sajtot teszünk, erre merjük ki a levest. Pirítóssal kínáljuk.

