Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- kb 60 dkg krumpli
- só, bors, majoránna (krumplihoz ízlés szerint)
- 1/2 dl olaj
- fél kk bors
- 2 kk só
- 1 kk majoránna
- 1 kk szárnyas fűszer
- 1-2 ek mustár
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük és megforgatjuk az elkészített pácban/öntetben. Néhány órát hagyhatjuk állni benne.
Pác: kevés olajban elkeverünk fűszereket, sót, borsot, majorannát, szárnyas fűszert, valamint belekeverünk egy kis mustárt.
A krumplit felkockázzuk, ízlés szerint sóval, borssal, majorannával fűszerezzük és margarinnal kikent tepsibe helyezzük.
Rátesszük a pácban megforgatott húsokat és a maradék pácot ráönthetjük (nekem csak kevés maradt.) 180 °C-os sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük (30-35 perc alufóliával lefedve, kb 20 perc alufólia nélkül).


