Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

5 szuper leves a vasárnap ebédre

10 szuper leves, aminek a vasárnapi asztalon a helye!
Budai István budaiistvan Beküldte: 2016.05.03.

1 . Tárkonyos csirkeragu leves

raguleves

Hozzávalók:

  • 350 g csirkemell filé
  • 3 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1⁄2 fej karalábé
  • 3 zellerszár (vagy kisebb zeller)
  • 1 ek tárkony (szárított)
  • 1 ek petrezselyemzöld (szárított)
  • 3 leveskocka (vagy alaplé)
  • 300 g zöldborsó
  • 300 ml főzőtejszín

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

2. Alföldi betyárgulyás

batyar

Hozzávalók:

  1. 10 dkg füstölt szalonna
  2. 25 dkg sertéshús
  3. 5 db krumpli
  4. 1 szál sárgarépa
  5. 1 szál petrezselyem gyökér
  6. 1 fej hagyma
  7. 1 teáskanál pirospaprika
  8. 15 dkg csiperke
  9. kis csokor petrezselyem zöld
  10. 1 szál lestyán levél
  11. só, frissen őrölt bors
  12. 1 kanál tejföl
  13. csipetke, vagy galuska ízlés szerint

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

[wp_ad_camp_5]

3. Májgombóc leves

majgomboc

Hozzávalók:

  1. 4 szál sárgarépa
  2. 1 zsenge karalábé
  3. 1 fej vöröshagyma
  4. 1 csokor friss petrezselyemlevél
  5. 2 szál zellerlevél
  6. 1 fehér húsú paprika
  7. 3 krumpli
  8. 1 tk só
  9. 1 kk bors
  10. 1 tk házi készítésű darált paprika

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

5. Tárkonyos húsgombóc leves

husgomboc

Hozzávalók:

  1. 25 dkg zöldbab
  2. 20 dkg zöldborsó
  3. 15 dkg gomba
  4. 2 nagyobb szál sárgarépa
  5. 3 közepes krumpli
  6. 1 közepes fej vöröshagyma
  7. 2 ek étolaj
  8. 1 púpos kk só
  9. nagy csipet bors
  10. 1 tk morzsolt tárkony
  11. 1 púpos ek liszt
  12. 3 dl főzőtejszín

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

6. Gombaraguleves daragaluskával

daragaluska

Hozzávalók:

  1. 1 csirkemellfilé
  2. 10 dkg csiperke gomba
  3. 4-5  szelet szárított vargánya
  4. 1 zöldhagyma
  5. 40 dkg vegyes zöldség
    (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó,  bármi)
  6. petrezselyemzöld
  7. lestyánlevél
  8. 1 paradicsom
  9. 0,5 paprika
  10. bors
  11. 1 ek olaj

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

wp_ad_camp_5]

7. Jókai bableves

jokai

Hozzávalók:

  1. 500 gramm vörösbab
  2. 3-4 szál sárgarépa
  3. 2 szál fehérrépa
  4. fél karalábé
  5. 2-3 babérlevél
  6. 1 húsleveskocka
  7. 1 szál kolbász /általában füstöltet veszek/
  8. ízlés szerint só
  9. 1/2 kg burgonya

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

8. Tárkonyos palócleves

palocleves

Hozzávalók:

  1. 50 dkg sertéscomb
  2. egy fej vöröshagyma
  3. egy gerezd fokhagyma
  4. zsiradék
  5. egy teáskanálnyi őrölt pirospaprika
  6. himalája só
  7. 25 dkg zöld hüvelyű metélőbab
  8. kettő közepes burgonya
  9. egy közepes méretű sárgarépa
  10. petrezselyem zöldje
  11. egy szelet friss édes paprika
  12. egy csipetnyi fehérbors
  13. egy szál friss tárkony
  14. 2-3 evőkanál tejföl
  15. 1 csapott evőkanál rizsliszt ( vagy búzaliszt )

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

9. Parasztgulyás

paraszt

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 pár debreceni vagy 2 pár virsli
  • 2-3 krumpli
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • őrölt fehér bors
  • pirospaprika
  • 1 ek étolaj
  • 1-1,5 l víz

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

10. Raguleves zöldségekkel

raguleves

Hozzávalók:

  1. 30 dkg sertéscomb
  2. 0,5 marék szárított vargánya
  3. 0,5 marék karikára vágott póréhagyma
  4. 3 szál sárgarépa
  5. 1 szál fehérrépa
  6. 1 kisebb karalábé
  7. 1 kisebb zeller
  8. 1 pohár zöldborsó
  9. petrezselyemlevél
  10. zellerlevél
  11. 1 paradicsom
  12. 1/2 paprika
  13. bors
  14. 1 ek olaj

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

Budai István budaiistvan Beküldte: 2016.05.03.