Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Szárnyas receptek

Kakaspörkölt kapros-túrós galuskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3,5 kg-os friss bontott kakas 6 db vöröshagyma 2 ek sertészsír 2 db tv paprika, 2 db nagyobb paradicsom vagy ezek hiányában 1/2 üveg natúr lecsó 2 púpos ek fűszerpaprika 4 db babérlevél 1 tk morzsolt majoranna 1 tk őrölt bors 1 ek zúzott fokhagyma 2 dl száraz, testes vörösbor só Galuskához: 60 dkg liszt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2016.05.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3,5 kg-os friss bontott kakas
  • 6 db vöröshagyma
  • 2 ek sertészsír
  • 2 db tv paprika, 2 db nagyobb paradicsom
  • vagy ezek hiányában 1/2 üveg natúr lecsó
  • 2 púpos ek fűszerpaprika
  • 4 db babérlevél
  • 1 tk morzsolt majoranna
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 ek zúzott fokhagyma
  • 2 dl száraz, testes vörösbor

Galuskához:

  • 60 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 1 púpos ek apróra vágott kapor
  • 5 db tojás
  • 1 tk só
  • víz
  • 3-4 ek étolaj a szaggatáshoz


Elkészítése:

A kakast részeire szedjük, majd nagyobb darabokra vágjuk és hideg vízzel alaposan átmossuk, lecsepegtetjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a bográcsba téve kisebb lángon megfuttatjuk a sertészsíron.

Miután üvegesre pároltuk, félrehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a pirospaprikát, a fokhagymát, a vörösbort, a fűszereket és a félbevágott, kicsumázott paprikát és paradicsomot, vagy a lecsót.

Adunk hozzá 5-6 dl vizet, alaposan elkeverjük, végezetül a húsokat is beletéve visszatesszük a lángra, elkeverjük és miután felforrt, további víz hozzáadásával egy rövid, de sűrű szaftban lassú tűzön főzzük, rotyogtatjuk.

Időnként kóstoljunk és az ízlésnek megfelelően sózhatunk, fűszerezhetünk. Az esetleges elfőtt levet kevéske vízzel pótoljuk.

Galuska:

Egy nagyobb tálban a túrót apróra törjük, hozzáadjuk a kaprot és a tojásokat, alaposan elkeverjük végül a lisztet is beletesszük és nokedli sűrűségű masszát készítünk. Ha kissé kemény állagú, kevéske vízzel lágyítunk rajta.

A főzővízbe beleteszünk 1 ek sót és az olajat, majd miután felforrt, beleszaggatjuk a galuskát. Forrástól számított fél percig főzzük, majd hideg vízzel átöblítjük (azaz megedzük a galuskákat) és leszűrjük, lecsepegtetjük.

Tálaláskor ízlés szerint apróra vágott kaprot, ill. tejfölt, csilipaprikát kínálunk mellé.
[box style=”info”][/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is