Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkeszárny

Szárnyas receptek

Rántott csirkeszárnyak

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 db csirkeszárny finomliszt tojás zsemlemorzsa só olaj a kisütéshez Elkészítése: A szárnyakat megtisztítom, a szárnyvégeket levágom, majd a megmaradó szárnyat egy erős mozdulattal az ízülettel ellentétes irányba hajlítva kifordítom. Az a jó, ha a csontok átszúrják a bőrt és a végük kibújik. Ekkor kettévágom és a középső szárny részből a vékonyabbik csontot kihúzom, […]

Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
LigetiK
Beküldte: 2016.05.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a kisütéshez


Elkészítése:

A szárnyakat megtisztítom, a szárnyvégeket levágom, majd a megmaradó szárnyat egy erős mozdulattal az ízülettel ellentétes irányba hajlítva kifordítom.

Az a jó, ha a csontok átszúrják a bőrt és a végük kibújik.

Ekkor kettévágom és a középső szárny részből a vékonyabbik csontot kihúzom, úgy hogy a hossztengelye körül megforgatom.

Ezután a másik csont mentén letolom a húst egészen a porcig, úgy hogy kiforduljon és a bőrös fele kerüljön belülre és a hús a csont végénél kis golyót képezzen.

Ugyanezt elvégzem a szárny másik darabjánál is, hasonló módon kifordítom a húst, letolva egészen a csont végéig.

Ha ily módon mindegyiket elkészítettem, megsózom, esetleg borsozom, vagy tetszés szerint fűszerezem, majd a csontnál fogva a szokásos módon panírozom, azaz lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom.

Bőséges mennyiségű forró olajban aranybarnára sütöm, majd papírtörlőre szedem.

Ízlés szerinti körettel, salátával, vagy mártással tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is