Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 250 g burgonya 250 g vaj 20 g só 30 g élesztő 2 db tojássárgája 400 g liszt ½ dl tej 1 mk cukor Elkészítése: A kihűlt és áttört főtt burgonyát elektromos géppel keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgáját. Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.05.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 250 g burgonya
  • 250 g vaj
  • 20 g só
  • 30 g élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 400 g liszt
  • ½ dl tej
  • 1 mk cukor


Elkészítése:

A kihűlt és áttört főtt burgonyát elektromos géppel keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgáját.

Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, burgonyával összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ha van kedvünk egyszer-kétszer meg is hajtogathatjuk.

A tetejét bevagdossuk,felvert tojással lekenjük.

Szaggatóval kiszúrjuk.

Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.

220 fokra melegített sütőben megsütjük.

220-230 °C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is