Elkészítése
Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 8 dkg barna cukor
- 8 dkg kis szemű zabpehely
- 7 dkg zabpehelyliszt
- 3 ek zabkorpa
- 1 dl natúr jughurt
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1/2 tk sütőpor
Elkészítése:
A puha vajat, cukrot, joghurtot összekeverem, majd hozzáadom a zabpehely, zabpehelyliszt, zabkorpa, őrölt gyömbér, só és sütőpor keverékét.
Jól elkeverem és a masszából két kanál segítségével diónyi kupacokat adagolok a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tepsiben egymástól távol helyezem el a gombócokat, mert sülés közben kicsit szétterülnek.
180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütöm.
Ha kész hagyom kihűlni és akkor szedem le a sütőpapírról.
Dobozba téve sokáig eltartható.

