Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kenyérlángosok

Tészta félék receptjei

Kapros-szalámis kenyérlángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt 1 csapott tk só 1,5 dkg friss élesztő 1,6 dl víz 3 ek olaj Szószhoz: 4 ek tejföl 1 nagy csipet só 1 nagy csokor friss kapor 1 tk házi fokhagymakrém Feltéthez: 10 dkg szalámi Elkészítése: Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk és elkeverjük, de nem szükséges futtatni. A lisztet […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.06.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csapott tk só
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1,6 dl víz
  • 3 ek olaj

Szószhoz:

  • 4 ek tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 1 tk házi fokhagymakrém

Feltéthez:

  • 10 dkg szalámi


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk és elkeverjük, de nem szükséges futtatni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat.

Alaposan kidagasztjuk.

Letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Közben a megtisztított kaprot apróra, a szalámit közepes darabokra vágjuk.

A tejfölt simára keverjük a sóval, fokhagymakrémmel, beleszórjuk a kaprot is.

Egy nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a méretére nyújtott tésztát belefektetjük.

Megkenjük a kapros tejföllel és rászórjuk a szalámit.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

[box style=”info”]A kapor szezon nem telhet el kapros kenyérlángos nélkül. Most szalonna helyett egy kevés szalámi került rá és a kisült finomságot is megszórtam a friss fűszernövénnyel. Jó kapros lett az biztos.

Gyorsan el is fogyott.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is