Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Köttbullar, a svéd fasírtgolyó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg sertés hús (lapocka, dagadó, tarja…) 40 dkg marha hús (lapocka, comb…) 1 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma frissen őrölt bors só 10 dkg vaj áfonyalekvár Szószhoz: 2-3 ek kukoricaliszt 1/2 dl szójaszósz 3 dl főzőtejszín Körethez: 80 dkg burgonya 5 dkg vaj 1-2 dl tej só Elkészítése: A húsokat ledarálom a vöröshagymával […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
LigetiK
Beküldte: 2016.06.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés hús (lapocka, dagadó, tarja…)
  • 40 dkg marha hús (lapocka, comb…)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg vaj
  • áfonyalekvár

Szószhoz:

  • 2-3 ek kukoricaliszt
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 3 dl főzőtejszín

Körethez:

  • 80 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 dl tej


Elkészítése:

A húsokat ledarálom a vöröshagymával együtt, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom és összegyúrom.

Vizes kézzel diónyi golyókat formázok belőle és a felhevített vajon, közepes tűzön pirosra sütöm minden oldalról.

Kiszedem egy tányérra és félre teszem.

A serpenyőben visszamaradt vajon picit megpirítom a kukoricalisztet, hozzáadom a szójaszószt, tejszínt és addig főzöm, amíg besűrűsödik.

A krumplit meghámozom, feldarabolom, sós vízben megfőzöm, leszűröm és krumplinyomóval összetöröm.

Hozzáadom a vajat, a tejet és habosra keverem.

Tálaláskor a krumplipürét és áfonyalekvárt tányérra szedem, mellé halmozom a húsgolyókat (8-9 db) és meglocsolom a tejszínes mártással.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is