Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Alkoholos italok

Italok

Zöld dió pálinka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 szem zöld dió 4 narancs vékony héja 7 rúd fahéj 5-6 csillagánizs 3 vanília rúd 2 ek szegfűszeg 2 ek szegfűbors 1/2 cs őrölt gyömbér 1 kg kristálycukor 6 l törkölypálinka 1 nagyobb zárható marmonkanna vagy üveg Elkészítése: Hónapokig tartó folyamat amíg elkészül a végeredmény. Sok idő kell hozzá mire összeérik és évente […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2016.06.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 szem zöld dió
  • 4 narancs vékony héja
  • 7 rúd fahéj
  • 5-6 csillagánizs
  • 3 vanília rúd
  • 2 ek szegfűszeg
  • 2 ek szegfűbors
  • 1/2 cs őrölt gyömbér
  • 1 kg kristálycukor
  • 6 l törkölypálinka
  • 1 nagyobb zárható marmonkanna vagy üveg


Elkészítése:

Hónapokig tartó folyamat amíg elkészül a végeredmény. Sok idő kell hozzá mire összeérik és évente csak egyszer lehet készíteni. Június elejétől kb a hónap végéig akkor, amikor még puha a dió és könnyedén át lehet szúrni késsel vagy kötőtűvel, mert ekkor még nem indult be a csonthéjasodás.

Az egészséges, frissen szedett zöld diókat megmossuk és lecsepegtetjük, ha kisebbek, akkor kettő, ha nagyobbak, három darabba vágjuk. Ezt a műveletet ha lehet, gumikesztyűben végezzük, mert nagyon fog a zöld dió és csak frissen facsart citrom levével lehet eltávolítani a kezünkről.

Az üvegbe vagy marmonkannába beletesszük az előkészített diókat, hozzáadjuk a fűszereket, a kikapart, majd kisebb darabokra vágott vanília rudakat, a nagyon vékonyan hámozott narancsok héját, a kristálycukrot és a pálinkát, majd hermetikusan lezárjuk a kannát.

Jól összerázogatjuk és innentől számítva 6 hétig, ha lehet napos helyre téve érleljük, miközben naponta egyszer felrázzuk!

6 hét után gondosan leszűrjük és üvegekbe töltjük. Ekkor még zöld színű a pálinka, de újabb 6-8 hét kell neki, amíg összeérik, ezalatt a színe sötétbarnára vált. Lényege, hogy minél tovább érik, annál finomabb. Nagyjából karácsony környékére lesz belőle igazi kitűnő aperitif!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is