Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokis sütik

Krémes sütik

Sütemény receptek

Kekszes mézes krémes anyukám receptje szerint

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt 7 dkg vaj 7 ek gyümölcscukor 1 csomag vaníliás cukor 2 ek méz 1 db tojás 1 kk szalakáli csipet só Krémhez: 6 dl tej 6 ek liszt 1 db tojás 25 dkg vaj 20 dkg gyümölcscukor/ darálva/ 3 csomag vaníliás cukor kb 20 dkg diétás háztartási keksz 30 ml […]

Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 adag
Erika Meszaros
Beküldte: 2016.06.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • 7 ek gyümölcscukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek méz
  • 1 db tojás
  • 1 kk szalakáli
  • csipet só

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg gyümölcscukor/ darálva/
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • kb 20 dkg diétás háztartási keksz
  • 30 ml rumaroma
  • kevés tej

Tetejére:

  • 10 dkg diétás étcsokoládé
  • 1 ek vaj
  • kb. 1 dl habtejszín


Elkészítése:

Először a krémet készítjük el. A lisztet a tojással kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és a lisztes pép hozzáadásával sűrűre főzzük, kihűtjük.

A vajat a kétfajta cukorral habosra dolgozzuk és a kihűlt péppel összekeverjük.

A tésztához a vajat, cukrot, mézet és a tojást kikeverjük, majd a lisztet és a szalakálit hozzáadjuk.

Kézzel simára dolgozzuk és 20 percig hűtőben pihentetjük.

ütőpapírral kibélelünk egy 30 x 20 cm-es tepsit, a tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk és egyenként 165 fokra előmelegített sütőbe világos barnára sütjük. / kb. 6-7 perc/.

A lapokat kihűtjük. A tepsi aljába belerakjuk az első tésztát, rátesszük a krém felét.

A kekszet kicsit megáztatjuk a rumaromás tejben, majd a krém tetejére sorakoztatjuk és befedjük a krém másik felével.A krémet végül befedjük a másik tésztalappal.

A csokoládét mikróban felolvasztjuk, annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kellő sűrűségű legyen és hozzáadjuk a vajat.

Kicsit hagyjuk hűlni és csurgassuk a kész sütemény tetejére Nekem volt felvert tejszínem amivel még kicsit feldobtam a tetejét, de ez elhagyható.

[box style=”info”]Anyukám receptjén annyit változtattam, hogy én diétás háztartási kekszet, gyümölcscukrot és diétás étcsokoládét használtam.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Erika Meszaros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is